Auton vuokraaminen lomalle kannattaa

Loma tarkoittaa useimmille meistä vapautta: vapautta kaikista aikatauluista ja vapautta tehdä juuri sitä, mitä itse haluaa. Mikä takaisikaan suuremman vapauden kuin lomakohteesta vuokrattu auto, jolla pääsee kulkemaan juuri silloin, kun haluaa, juuri sinne, minne milloinkin haluaa mennä. Ei tarvetta takseille eikä julkisen liikenteen reittien ja aikataulujen selvittelylle. Vuokra-autolla pääset lomallasi liikkumaan vapaasti. Pientä selvitettävää on korkeintaan pysäköintimahdollisuuksien suhteen, ja siinäkin autovuokraamot ja hotellit ovat parhaita mahdollisia oppaita. Vuokra-autosta on iloa, olitpa reissussa millä tahansa porukalla, mutta erityisen paljon se helpottaa lapsiperheen matkustamista.

  • Vuokra-auto tuo lomaan vapautta.
  • Auton vuokraaminen on helppoa.
  • Auton vuokraaminen on yleensä halvempaa kuin toistuva taksien käyttö.

Helppoa ja edullista

Auton vuokraaminen vaikkapa jo matkavarauksen yhteydessä on helppoa. Lähes kaikilla lentokentillä on ainakin jonkin autovuokraamon palvelupiste, joten auton saa käyttöönsä heti saavuttuaan kohdemaahan, ja useimmiten auton toimitus onnistuu vuorokaudenajasta riippumatta. Lentokentät sijaitsevat yleensä aika kaukana kaupungin keskustasta, ja etenkin öiseen aikaan ja lasten kanssa matkustettaessa on ilman vuokra-autoa pakko turvautua taksiin. Etenkin jos matkustajia on useita, on vuokra-auto yleensä lentokenttätaksia edullisempi vaihtoehto. Vaikka lentokentät ovatkin kaukana, niille vievät tiet ovat yleensä loistokunnossa ja hyvin opastettuja. Itse ajamista ei siis missään nimessä tarvitse jännittää tai pelätä.

Nykyiset gps-laitteet ja älypuhelinten karttasovellukset takaavat sen, että oudossakin paikassa ajaminen sujuu reittien puolesta ilman suurempia ongelmia. Ei siis oikeastaan ole mitään syytä olla vuokraamatta autoa loman ajaksi. Viikko rannalla tai uima-altaan reunalla voi toki kuulostaa kiehtovalta, mutta totuus on, että harvat meistä jaksavat tai haluavat lomallaan vain maata veden ääressä tekemättä yhtään mitään. Hotellin ravintoloiden ruokatarjontakin saattaa alkaa jossain vaiheessa kyllästyttää, ja juuri tuota kaikenlaista kyllästymistä voikin parhaiten ehkäistä vuokraamalla auton ja ajamalla juuri sinne, minne mieli tekee. Kiireetön, kotiseudusta poikkeavien maisemien katselu on kuitenkin omanlaistaan lomaa ja rentoutusta sekin.

Vapaus liikkua

Suosituissa lomakohteissa on usein myös monia turistinähtävyyksiä. Ne eivät kuitenkaan aina sijaitse esimerkiksi kaupunkien keskustoissa. Eläintarhat, huvipuistot, hiljaisemmat uimarannat, erilaiset historialliset kohteet tai kiinnostavat paikat luonnon helmassa ovat usein sellaisia, joihin voi kaupungin keskustasta tai turistien suosimilta alueilta olla pitkäkin matka. Vuokra-autolla noihin eri kohteisiin pääsee kätevästi ilman selvittelyä siitä, millä bussilla tai junalla paikalle pääsisi, koska julkinen liikenne kulkee ja mitä se maksaa. Auto on erinomainen apu myös shoppailusta innostuneille, sillä usein suuret ostoskeskukset ja erityisesti erilaiset outlet-kohteet sijaitsevat jossakin laitakaupungilla.

Vuokra-auton kanssa voi hyvin myös vähän seikkailla. Hyvin suositut turistikohteet saattavat joskus olla niin täynnä turisteja, ettei paikallisia ihmisiä ja heidän elämäntyyliään tahdo päästä kunnolla näkemään. Silloin voi hypätä autoon ja ajella vaikka ilman sen suurempaa etukäteissuunnittelua johonkin läheiseen kylään, syödä paikallisessa ravintolassa ja ajella sitten takaisin majapaikkaansa. Jonakin toisena päivänä voikin sitten mennä vaikka johonkin toiseen suuntaan. Todellisen paikallisen elämän lisäksi autolla pääsee nauttimaan monipuolisesti maisemista. Spontaanit tai hieman tarkemmin suunnitellut autoretket ovat erinomaista ajankulua myös muuten tylsille sadepäiville – puhumattakaan aikatauluttomuudesta!

Tee matkastasi seikkailu

Vuokra-auton kanssa lomaa voi viettää myös lähes ilman suunnitelmia. Tarvitsee vain varata lennot ja auto ja pitää huoli, että ehtii myös paluulennolle. Parin ensimmäisen yön majoitus voi myöskin olla hyvä varata. Muuten voi tehdä niin, että miettii aamulla, mihin seuraavaksi suuntaisi. Jos yöpyy hotellien sijaan bed and breakfast -paikoissa, osaavat omistajat usein suositella tuttaviensa vastaavaa paikkaa jossakin sopivan matkan päässä. Internetin avulla majoitusta on helppo muutenkin varata lyhyelläkin varoajalla, ja netistä voi myös etsiä vinkkejä kiinnostavista nähtävyyksistä. Vähän kuin olisi interrail-reissussa ilman huolta juna-aikatauluista.